34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Najavljeno osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U nadolazećem razdoblju očekuje se osnivanje Savjeta za Projekt Slavonija na razini Vlade Republike Hrvatske koji će pratiti sve vezano za spomenuti projekt, najavila je danas u Vinkovcima ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, podsjetivši da se iz strukturnih i investicijskih EU fondova do 2020. godine za taj projekt može povući dvije i pol milijarde eura.

Prijedlog za osnivanjem Savjeta za Projekt Slavonija, koji će na razini Vlade pratiti sve vezano za spomenuti projekt, ministarstvo će uskoro uputiti Vladi. Njegov sastav okvirno je definiran; sačinjavalo bi ga pet župana, direktori pet županijskih razvojnih agencija te saborski zastupnici s područja pet slavonskih županija.

Ministrica Žalac, inače, danas je u Vinkovcima održala radni sastanak s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem te županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem. Glavna tema sastanka bila je provedba planiranih projekata i mogućnosti financiranja projekata iz fondova Europske unije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime