32 C
Vinkovci
Utorak, 28 lipnja, 2022

Najbolji hrvatski tamburaši obilježit će 35 godina profesionalnog djelovanja koncertom u Štitaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U svome rodnom Štitaru Najbolji hrvatski tamburaši proslavit će 9. srpnja 2022. godine 35 godina profesionalnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Večernjim koncertom u sklopu 13. manifestacije ”Odavno smo graničari stari” i nizanjem najvećih hitova razgalit će dušu svim posjetiteljima, ali i mještanima svoga rodnog sela.

Riječ je o sastavu koji je u više od tri desetljeća rada ostavio neizbrisiv trag te bio uzor brojnim mladim tamburaškim sastavima koji su slijedili njihov glazbeni put. Brojni albumi, osvojene diskografske nagrade Porin, nastupi u svim krajevima Hrvatske te diljem svijeta samo su mali dio njihova doprinosa promociji hrvatske tamburaške glazbe.

Svojim jedinstvenim prebiranjem po žicama ponovno će podsjetiti da je Slavonija zlatno more, da blista klasovima žita i da je biser naše Hrvatske. Po tko zna koji put, pobudit će nacionalni ponos te ga oživjeti.

Kada Najbolji hrvatski tamburaši zapjevaju da ”ima jedan grad svakome srcu drag”, srce je veliko kao kuća jer oni su prvi s tamburama ušli u Vukovar. Pjesme o šorovima, tamburašima, kidanju žica, konjima, varošima, bircuzima i vjetru iz ravnice svaki put iznova bude uspomene na najljepšu ravnicu i njihov rodni Štitar.
Manifestacija ”Odavno smo graničari stari” održava se u Štitaru od 2005. godine.

Uz postavljenu visoku promatračnicu kao simbol nekadašnjeg života uz rijeku Savu, manifestacijom se oživljava tradicijska baština graničara na čardacima i konjanika u odorama. Uz nastupe folklornih skupina, manifestacija okuplja sve zaljubljenike u folklor i pjesmu.

Detaljan program manifestacije bit će dostupan na web stranicama Općine Štitar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime