8 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

Nakon 24 godine nastavljena rekonstrukcija ceste Otok- Slakovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U otočkoj Bosutskoj ulici krenuo je 24 godine čekan nastavak radova rekonstrukcije državne ceste Otok – Slakovci, inače završne dionice Šokačke magistrale. Riječ je o trasi dugoj 8700 metara, u čiju će rekonstrukciju biti uloženo približno 18 milijuna kuna bez PDV-a.”Ukupna vrijednost projekta je više od 20 milijuna kuna, međutim vrijednost samih radovi, kad izuzmemo projektnu dokumentaciju i zemljište, je 18 milijuna kuna plus troškovi nadzora. Važno je istaknuti da je Vukovarsko-srijemska županija vrlo zastupljena kad je riječ o projektima u četverogodišnjem programu Vlade RH i smatram da ćemo nakon tog četverogodišnjeg razdoblja imati značajno bolju cestovnu infrastrukturu, kad se govori o mreži državnih cesta, kojih je na području ove županije 280 km”, pojasnio je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.
Čekali smo pa i konačno dočekali, rezimirao je dugogodišnja nastojanja za nastavkom ovog projekta otočki gradonačelnik Josip Šarić: “Ovo je projekt, nažalost moram to reći, koji se radi od 1994. godine, nije za pohvalu, ali eto kad, tad dobro da ga završavamo jer će Otok i Slakovci konačno biti spojeni, odnosno, između ostalog, omogućit ćemo Otočanima najbrži dolazak u središte županije, Vukovar”. Projekt je napokon, ističe gradonačelnik Šarić, prepoznao trenutni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je i nazočio obilježavanju početka radova.
“Drago mi je da ti radovi konačno kreću, jer smo dugo vremena bili upoznati s potrebama ovoga kraja i potrebom izgradnje ove prometnice, zahvaljujem se Hrvatskim cestama, Gradu Otoku i svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta”, rekao je ministar Butković.
Vladin Projekt i planove usmjerene na ovaj kraj Hrvatske pohvalio je i prvi čovjek Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, istaknuvši da očekuje da i ostali najavljeni, strateški projekti budu realizirani.
Na obilježavanju početka rekonstrukcije ceste Otok- Slakovci, govora je bilo i o budućem projektu izgradnje županijske ceste Otok- Bošnjaci. “To je jedan novi projekt i mi se nadamo da ćemo i u ovom slučaju imati razumijevanje od ministra. Radi se o spajanju naselja Bošnjaci s Otokom, nama je ta cesta vrlo važna za izgradnju našeg Bioekološkog centra”, pojasnio je otočki gradonačelnik Šarić. O projektu izgradnje županijske ceste Otok – Bošnjaci više će se znati kroz naredno razdoblje, s obzirom da se o toj temi, nakon prezentacije projekta, s ministrom Butkovićem razgovaralo na sastanku zatvorenom za medije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime