-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Nakon obnove prugom od Vinkovaca do Vukovara za 20 minuta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na vinkovačkom željezničkom kolodvoru potpisani su važni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava: za nadogradnju i elektrifikaciju postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet Vinkovci – Vukovar te za nabavu autobusa za tvrtku Polet iz Vinkovaca. Riječ je o vrlo vrijednim ugovorima, kako financijski, tako i za opstanak i razvoj ovoga kraja.

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nadogradnju i elektrifikaciju oko 19 kilometara željezničke pruge Vinkovci-Vukovar. Projekt je vrijedan 677 milijuna kuna. Ovim projektom uredit će se kolodvori i stajališta te osigurati željezničko-cestovni prijelazi, brzina prometovanja povećat će se na 120 km/h, a vrijeme putovanja će se značajno skratiti. Za putničke vlakove na dionici Vinkovci-Vukovar s 40 na 20 minuta, a za teretne sa sadašnjih 50 na 30 minuta.

Ovaj projekt trebao bi doprinijeti pokretanju gospodarske aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a dugoročni cilj je spojiti Dunav i Jadran, istaknuto je. Modernizacija pruge je preduvjet za daljnje investicije. Početak radova na pruzi Vinkovci-Vukovar očekuje se na jesen, a projekt će trajati 58 mjeseci.

Ovom prigodom potpisan je ugovor i za nabavu sedam autobusa u vrijednosti bespovratnih 12 milijuna kuna. To će doprinijeti obnovi Poletovog voznog parka, ali i usklađivanju s ekološkim propisima. Sadašnji autobusi su prosječne starosti 14 godina.

Najavljena je i prijava odnosno objavljen poziv za projekt izgradnje dugoočekivanog nadvožnjaka Borinci za sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije.

Potpisivanju ugovora u Vinkovcima nazočili su, između ostalih, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar mora, prometa i infratsrukture Oleg Butković, te su kasnije obišli radove na projektu vrijednom 130 milijuna kuna koji su započeli prije godinu dana, a čiji se završetak očekuje 2019. godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime