30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Napokon osigurana palijativna skrb na razini VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nepostojanje kvalitetne palijativne skrbi na razini države, pa tako ni u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prepoznala je vinkovačka Udruga za osobe s invaliditetom Bubamara. Pečat i potpis na danas potpisan ugovor znak su borbe za civilino društvo, jer kroz dva projekta međunarodne suradnje započela je kvalitetna i sustavna briga za provođenje palijativne skrbi, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.
– Take care i Pall-NET, to su projekti koji pretpostavljaju razvoj palijativne skrbi u našoj županiji, dakle nečega deficitarnoga i nečega što će donijeti novu razinu kvalitete zdravstvenih, ali i socijalnih usluga – rekao je Tomislav Velić, predsjednik Udruge za osobe s invaliditetom Bubamara.
– Ovi projekti iz prekogranične suradnje su sada već deset puta veće vrijednosti u odnosu na ono što je bilo u IPA-i. To je nešto što svakako veseli, to je dobrobit članstva u Europskoj uniji – izjavila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Eu Gabrijela Žalac.
U okviru programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 u vijećnici Vukovarsko-srijemske županije potpisani su ugovori za ova dva projekta, ali i projekt VicTour koji ima turističku komponentu.
Navedeni projekti pripadaju skupini od ukupno 23 projektna prijedloga odabrana za financiranje unutar prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga koje je objavila Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime