25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Napunjene police vukovarske Duge

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Socijalna samoposluga mjesto je u koje će mnogi od nas pogledati s nelagodom, posebice u ovo blagdansko vrijeme, pitajući se kako je ljudima koji bi bez ovakvih mjesta često ostali bez najosnovnijih potrepština. A njih je sve više, u zadnjih deset dana u vukovarsku Socijalnu samoposlugu Dugu prijavilo se deset novih obitelji. Podatak je to koji govori dovoljno i ne zahtijeva komentar. Srećom, barem pred blagdane njihove police su, kao i ove godine, pune.

– Uspjeli smo sad dosta prikupiti, udruge su se dosta aktivirale, imali smo i mnogo pojedinačnih donacija tako da smo ovaj mjesec, pred blagdane, uspjeli našim korisnicima napuniti torbe, a bit će dovoljno i za siječanj – kaže Tamara Mikulić, voditeljica Socijalne samoposluge Duga.

Pripomogla je tome i donacija prehrambenih i higijenskih proizvoda te slatkiša koju su prikupili djelatnici vukovarske gradske uprave, a koju je Duginim volonterima uručio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

– To je jedan znak pažnje, jer smo s udrugom i građanima koji su u potrebi povezani tijekom cijele godine, pratimo ih u nizu aktivnosti, ali i mjerama financiranim iz gradskog proračuna – napominje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović dodala je kako je riječ o 13 milijuna kuna koje Grad Vukovar izdvaja za socijalne potrebe i potpore. Voditeljica Socijalne samoposluge Duga Tamara Mikulić zahvalila je na donaciji, podsjetivši da trenutno imaju 634 obitelji na popisu te da će im ove namirnice itekako dobro doći, jer brzo će proći i siječanj, a ljudi za koje brinu u potrebi su 365 dana dnevno.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime