25 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Nastavlja se izgradnja komunalne infrastrukture u rubnim dijelovima grada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što su krajem prošle godine asfaltirane ceste prema PIK-ovu stanu i u Osječkoj ulici na Slaviji, izgradnjom asfaltnog sloja u Ulici Bare u Mirkovcima zaokružen je projekt kroz koji su uređene tri pristupne prometnice poljoprivrednim površinama.

„Na prijedloge građana upućene na tribinama u gradskim mjesnim odborima, uredili smo tri prometnice na rubnim dijelovima grada kojima često istovremeno prolaze i poljoprivredni strojevi i osobni automobili, a koje sada imaju nove i sigurne ceste. U ovoj ulici danas je asfaltirano 400 metara ceste, skroz do zadnjih kuća, radi se kanalizacijska mreža, uređene su pješačke staze jer upravo nam je namjera da i rubni dijelovi imaju jednake komunalne uvjete kao i ostatak grada“, rekao je prigodom današnjeg obilaska radova u Mirkovcima gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče objasnio je kako se sam projekt odnosi na uređenje tri prometnice u ukupnoj dužini od 2.250 metara, kojima svakodnevno prolazi poljoprivredna mehanizacija koja utječe i na kvalitetu tih cesta, ali i na kvalitetu života stanovništva.

„Ukupno je za uređenje ovih prometnica izdvojeno 950 tisuća kuna, a cilj nam je bio izgraditi infrastrukturu koja će omogućiti sigurnost i kvalitetan suživot poljoprivrednih proizvođača i građana koji žive u ovim dijelovima grada“, istaknuo je Niče.

Ulica Bare u Mirkovcima tako je danas dobila novoasfaltiranu prometnicu na kojoj su prije izrade samog asfaltnog sloja odrađeni i dodatni sitniji radovi te je ova ulica sad dovršena i kompletno funkcionalna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime