17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Natjecanje za najboljeg vojnika ”Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku”u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana konferencija za medije kojom je najavljeno natjecanje koje od ove godine nosi naziv ‘Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku” u sjećanje na prvog nositelja te laskave titule bojnika Davora Jovića heroja Domovinskog rata koji je osvojio prvo mjesto na tom prvom natjecanju koje je provedeno 1997. godine.

Natjecanje će se održati od 6. do 11. svibnja na širem području Vinkovaca i Vukovara, a sudjelovat će 150 natjecatelja.

– Ono je u principu osmišljeno da prikaže najspremnijeg vojnika, dočasnika ili časnika koje se prijavio na natjecanje i prikaže se kao uzor svim ostalim pripadnicima Oružanih snaga i Hrvatske vojske kako bi trebali biti osposobljeni i spremni za izvršenje svojih svakodnevnih zadaća – istaknuo je na konferenciji časnički namjesnik Dražen Horvat, prvi dočasnik GOMBR-e.

Prvome koji dođe na cilj grad heroj dodijelit će jedno posebno priznanje: Vukovarsko svjetlo slobode. Paralelno s natjecanjem, provodit će se i bogati popratni program u gradovima diljem županije. Prvi na redu su Vinkovci 6. svibnja koncertom na Trgu bana J. Šokčevića u 20 sati gdje će uz Jazz orkestar OS RH nastupiti i Opća opasnost te tamburaški sastavi Bosutski bećari i Tambura bend.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime