1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

”Naučimo plivati – škola plivanja 2017.”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na dvoranskom plivalištu Lenije danas je predstavljen projekt ”Naučimo plivati – škola plivanja 2017.”. U svom šestom izdanju ovaj hvalevrijedan projekt okupio je preko tisuću osnovnoškolaca s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije koja je i njegov glavni pokrovitelj. Nositelj projekta i ove je godine tvrtka Periska d.o.o. koja upravlja vinkovačkim dvoranskim plivalištem Lenije, a partneri u projektu su gradovi, općine i škole s područja VSŽ te Vinkovački plivački klub.

Osnovni cilj projekta, kroz koji je u proteklih pet godina prošlo više od 5.000 osnovnoškolaca, jest plivačka obuka za neplivače, korektivno plivanje za plivače, odnosno općenito – sigurnost djece u vodi.

– Zanimanje za projekt i ove godine je golemo, za sudjelovanje je prijavljeno oko 1.100 učenika iz pedesetak osnovnih škola s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije – rekla je Sonja Vrtarić, voditeljica projekta, čiji je cilj osim rješavanja problema, nazovimo ga tako, ”plivačke nepismenosti”, svakako i popularizacija plivanja, bazičnog sporta za čiji razvoj u posljednjih šest godina, odnosno otkako je otvoreno dvoransko plivalište Lenije, u Vinkovcima postoje izvrsni infrastrukturni uvjeti.

– Zbog velikog broja prijavljenih učenika ovogodišnji projekt je podijeljen na dva ciklusa. Prvi je započeo 25. veljače, a planirana provedba aktivnosti je do 22. travnja. Nakon toga će krenuti drugi ciklus, tamo negdje krajem travnja, a trajat će do sredine lipnja, odnosno do kraja aktualne školske godine – dodala je Vrtarić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime