2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Neka im je vječna hvala i slava !

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu Dana obrane i Dana Općine Nuštar, 32. godišnjica stradanja obilježena je u Ceriću i Marincima.Na spomen pločama u središtu Marinaca i Cerića poštovanje su im iskazali članovi obitelji, suborci i mještani u društvu vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića i načelnika Općine Hrvoja Drinovca sa suradnicima i općinskim vijećnicima. Vijence i svijeće u Marincima položilo je i izaslanstvo Demokratske zajednice Mađara Hrvatske te županijsko i općinsko vijeće mađarske nacionalne manjine.

U centru Cerića, u spomen na sve poginule i nestale mještane Cerića u velikosrpskoj agresiji spomen ploču za sve ubijene i nestale mještane Cerića otkrile su Verica Pezić i Marija Nuić – članice obitelji poginulih.

Kod kuće na ulazu u Cerić kao i prijašnjih godina, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na tragičnu pogibiju 9 bojovnika HOS-a.

Na današnji dan prije 32 godine, 11 pripadnika HOS-a Vinkovci 1. bojne „Marijan Baotić“ položilo je svoje živote za Domovinu, 15 ih je ranjeno dok su trojica zarobljena u napadu na Cerić.
 
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime