23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Neka ljepota lutkarske umjetnosti zasja i ovoga proljeća na radost najmlađih

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ususret ovogodišnjem 29.Lutkarskom proljeću održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen program, a po prvi put održava se u dva dijela.

Ovogodišnje 29.Lutkarsko proljeće predstavili su: Samir Raguž i Slaven Nuhanović ispred  Umjetničke organizacije Asser Savus, organizatora manifestacije, Tamara Kalistović, županijska pročelnica za kulturu i turizam i Vladimir Andrić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić”.

Prvi dio 29. Lutkarskog proljeća odražavati će se od  18. do 22. ožujka s otvorenjem u Drenovcima, a predstave će biti igrane u četiri grada, 22 općinska središta i osam  mjesta te u Odžaku i Orašju u BiH. Drugi dio, u Vinkovcima i Ivankovu, najavljen je od 8. do 12. travnja.

Pozivamo građane, s posebnim naglaskom na one najmlađe, najdragocijenije među nama, da se odazovu i uživaju u predstavama koje su za posjetitelje besplatne”, pozvala je na današnjoj konferenciji za medije pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu VSŽ Tamara Kalistović.

Ove godine sudjeluje 15 kazališta među kojima su i gosti iz Pečuha i Mostara, a ukupno će biti 67 izvedbi predstava.

Nagrada za životno djelo ove godine bit će dodijeljena Branku Smiljaniću posthumno i Ivici Lučiću. Lutkarsko proljeće će obilježiti i međunarodni kazališni projekt za mladu publiku ”The letter” u suradnji partnera iz Irske, Engleske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, a malo iznenađenje bit će i Lutkarski paravan – Paravanko koji stiže s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

 

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime