16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Nema straha od izlijevanja Save kod Županje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vodostaj rijeke Save na području grada Županje i branjenog područja Biđ -Bosuta prema prognozama Hrvatskih voda, očekuje se, porast će još za deset odnosno maksimalno dvadesetek centimetara i dosegnuti razinu od maksimalnih 940 centimetara što je u okviru redovitih mjera obrana od poplava.

S ciljem upoznavanja s vodostajem Save nasip u Županji u društvu županjskog gradonačelnika Davora Miličevića obišli su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i rukovoditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Biđ-Bosut Hrvatskih voda Josip Kuterovac. Sva trojica dali su optimistične izjave u kojima nema mjesta panici uz napomenu da se stanje prati svakodnevno i da se ne očekuju značajniji problemi na ovom području.

“Prognoze koje smo dali što se tiče vodostaja su se i obistinile” istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te poručio kako se stanje na terenu prati svakodnevno te da je Stožer Civilne zaštite vukovarsko-srijemske županije na čijem je čelu u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama.

“Vodni val prolazi ovim područjem. Bitno je da je pritisak bosanskih rijeka drastično manji nego 2014. godine. Dosegnule su svoj maksimum, što znači da više nema rasta bosanskih rijeka koje opterečuju ovo područje ” izjavio je rukovoditelj obrane od poplave branjenog područja 1, sektora D, Mali sliv “Biđ Bosut” Josip Kuterovac te dodao kako se očekuje da će sve proći u okvirima redovitih mjera obrane od poplave.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime