28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Nikad sadržajnije Lutkarsko proljeće u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svjetski je dan kazališta. Tom prigodom u Vukovaru je predstavljen bogat program 22. Lutkarskog proljeća Vukovarsko-srijemske županije i Vukovarskog lutkarskog proljeća. Riječ je o bogatom festivalu, predstavama nikad brojnijem. Utemeljitelj i pokrovitelj ove vesele manifestacije je Vukovarsko-srijemska županija, a svoj doprinos njegovoj organizaciji dali su i Ministarstvo kulture, Hrvatski Centar Unima, Grad Vukovar i Kazališna družina Asser Savus koja je ujedno i organizator 22. Lutkarskog proljeća, uz Javnu ustanovu u kulturi Hrvatski Dom Vukovar i Gradski muzej Vukovar.
– Ovogodišnje, 22. izdanje, vukovarskog Lutkarskog proljeća bit će najmasovnije dosad. Održat će se u pet gradova i 19 općina, čak i izvan Vukovarsko-srijemske županije, ali i Hrvatske. Lutkarsko proljeće, naime, odlazi i u SOS Dječje selo Ladimirevci te u Orašje, u BIH. Idemo i u Udrugu Bubamara, bolnicu, među djecu, gdje god to možemo – najavio je Slaven Nuhanović producent KD Asser Savus i član Organizacijskog odbora 22. Lutkarskog proljeća.
U okviru vukovarskog dijela manifestacije bit će održano 11 predstava. Priča započinje 3. travnja u Hrvatskom domu i to predstavom Veliko Pužovanje karlovačkog gradskog kazališta “Zorin dom”. Na razini Vukovarsko-srijemske županije svečanost otvorenja bit će upriličena u Drenovcima, u tamošnjem Domu kulture. Sve će započeti predstavom “Priče s morskog dna” u izvedbi osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Lutkarsko proljeće trajat će od 3. do 8. travnja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime