23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Ništa od poskupljenja. Cijena vode vraćena na staro!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svi koji su dobili uvećane račune neće biti na gubitku. Iznos će se kao preplata oduzeti od sljedećeg iznosa računa

Nakon reakcije premijera Andreja Plenkovića i ministra gospodarstva Davora Filipovića na 30 postotno poskupljenje vode u Vinkovcima, Otoku i još 15 općina, Skupština Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije danas je opozvala tu odluku. Cijena vode vraćena je na staro.

“Cijena vode će ostati ista, kakva je bila i do sada, vraća se na staru cijenu.” rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prema riječima gradonačelnika Vinkovaca svi oni koji su dobili uvećane račune neće biti na gubitku.

“Oni koji su dobili uvećane račune to će im se obračunati kao preplata na sljedećem računu tako da nitko po tom pitanju neće biti oštećen” naglasio je.

S obzirom na to da je ova tvrtka kroz ukinuto poskupljenje vode planirala financirati kako projekte modernizacije, tako i materijalne zahtjeve uposlenika, te da je na zahtjev ministra Filipovića od poskupljenja morala odustati, Bosančić tvrdi kako im je ministar obećao pomoći u iznalaženju novih oblika financiranja.

“Sa ministrom smo razgovarali o tome i on je iskazao želju da zajednički pronađemo rješenje problema, a rekao je i da će nam u tome pomoći, tako da ćemo u narednom razdoblju s ministrom i dalje komunicirati.” otkrio je Bosančić.

Pomoć ministarstva će, pojašnjava Bosančić, biti važna, jer u odnosu na lani uvjeti poslovanja su se promijenili.

” U ovoj godini otvaramo puno novih projekata, i to onih završenih, tako da od jednog pročistača dolazimo na njih pet . Usto, samo mulja, s dodatnih pročistača, ćemo imati u vrijednosti 5,5 milijuna kuna.” upozorio je.

Na pitanje novinara koliko je na odluku o vraćanju cijene na staro pridonio pritisak oporbe, medija i građana gradonačelnik kaže:

” Oporba…. ne znam uopće koga bi tu nešto posebno istaknuo jer neko piskaranje po Facebook-u komentara ne možemo smatrati nekom ozbiljnom oporbom, ali javnost i građani svakako su nam iskazali nezadovoljstvo da idemo sa višom cijenom i to smo uvažili.” prokomentirao je Bosančić.

Kada su u pitanju gotovi projekti i planovi za koje će sada nedostajati novca Bosančić se oslanja na dodatno financiranje iz proračuna općina.

“Ono što je važno je da je bio jedinstven stav svih ovdje danas prisutnih načelnika općina da ćemo pripomoći u narednim mjesecima vodovodu da iznese one dodatne situacije koje ima u ovom trenutku, a to su ona određena poskupljenja ulaznih troškova.”

Inače, danas je od dva gradonačelnika i 15 načelnika na Skupštini bilo prisutno šest članova – Bosančić i pet načelnika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime