28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Niz aktualnih pitanja na sjednici vukovarskog Gradskog vijeća

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na koncu mjeseca studenog održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara. Svaki od vijećnika imao je pripremljeno pitanje za upitati gradonačelnika, pročelnike i direktore gradskih tvrtki. Tako je jedno od pitanja bilo usmjereno prema Vodovodu grada Vukovara, budući da stanovnici Vukovara moraju plaćati priključak na kanalizaciju koja je financirana sredstvima iz EU fondova u vrijednosti 361.000.000, 00 kuna.

– Ovih su dana građani dobili obavijest od gradske tvrtke Vodovod, da bi cijena priključka bila negdje oko 4.500,00 kuna bez PDV-a, znači oko 5650,00 kuna iznosi priključak na novoizgrađenu kanalizaciju – ustvrdio je Goran Bošnjak, vijećnik SDP-a.

– Instalacije do parcele, nisu predviđene u projektu. Priključak se računa isto kao u naselju Sotin. Računa se ukupna dužina priključka i podijeli se na broj svih čestica koje se nalaze u ulici. Čak i ondje gdje nije izgrađena građevina, kako bi se građanima umanjila cijena priključka, izjavio je direktor tvrtke Vodovod grada Vukovara Dario Tišov.

Na gradskom vijeću aktualizirano je i pitanje izgradnje i rekonstrukcije kružnog toka tik do Luke Vukovar i nadvožnjaka na ulazu u grad Vukovar, a do kojeg vodi sada rekonstruirana državna cesta Priljevo. Najkasniji ulazak u navedene radove, kako bi ulica Priljevo bila u potpunosti rekonstruirana je kraj ljeta iduće godine, najavili su iz grada.

Aktualizirana su i pitanja iz područja obrazovanja: obnova OŠ Nikole Andrića i Interkulturna škola Dunav, za koju među Vukovarcima nije iskazan interes napomenuo je gradonačelnik Ivan Penava, uz obrazloženje da grad Vukovar nije taj koji će snositi posljedice povratka dijela utrošenih sredstava. Najavio je i kako će grad na zahtjev ministarstva obrazovanja ponovno raspisati natječaj za upis učenika u školu koja je opremljena i spremna, a čiji je cilj u obrazovanju integracija i dijalog među učenicima hrvatske, srpske i druge nacionalnosti na području u kojemu je bilo sukoba.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime