15 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Norijada u Vukovaru pod sloganom “Ne gađaj mlađe, donirati je slađe”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja obilježili su danas maturanti diljem Hrvatske. Vukovarska Norijada imala je i humanitarnu notu. Pod sloganom “Ne gađaj mlađe, donirati je slađe” prikupljane su namirnice kojima bi inače maturanti na ovaj dan gađali mlađe učenike i ostale sugrađane. Akciju su pokrenuli Gimnazijalci, a pridružile su se i sudjelovale sve vukovarske srednje škole.

Gimnazija Vukovar partner je na projektu “VolON: pojačaj volontiranje!”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a i ovu posebnu Norijadu organizirao je školski volonterski klub u okviru manifestacije Hrvatska volontira. Članovi Školskog volonterskog kluba, inače učenici prvih i drugih razreda, istražili su potrebe u Vukovaru, posjetili Socijalnu samoposlugu, pripremili edukativni video materijal i na koncu uspjeli u cilju: maturante svih vukovarskih srednjih škola osvjestiti o nepotrebnom rasipanju hrane.

Da je samo svaki od 92 maturanta vukovarske Gimnazije donio kilogram brašna i 10 jaja moglo bi se napraviti 607 obroka za potrebite – izračunali su to volonteri iz gimnazijskog kluba i osvjestili i maturante i ostale sugrađane koji su se pridružili akciji u središtu grada.

Inače, u središtu Vukovara i ove godine točno u podne maturanti su zaplesali quadrillu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime