-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nova dva projekta Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovački vodovod i kanalizacija započeo je s dva nova projekta. Riječ je o izgradnji vodospremnika i crpne stanice u Nuštru te o prvoj fazi dogradnje i rekontrukcije kanalizacijske mreže na području Grada Vinkovaca.
Projekt vodospreme u Nuštru je ukupne vrijednosti 7,9 milijuna kuna. Sufinancira se 80 posto od strane Hrvatskih voda, a 20 posto od strane Općine Nuštar. Projekt rekonstrukcije kanalizacijske mreže u Vinkovcima, to je prva faza, vrijednosti 5,3 milijuna kuna, isto se sufinancira Hrvatskim vodama u iznosu 80 posto i 20 posto sufinancira Grad Vinkovci, poručio je Darko Čengić, tehnički direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o.

Što se tiče projekta vodospreme Nuštar, u daljnjoj fazi je predviđena i izgradnja cjevovoda Marinci – Nuštar. Osigurat će se tako pitka voda u Marincima koji jedini nisu priključeni na regionalni sustav. Voda, ističu iz vodovoda, trenutno nije štetna za zdravlje korisnika, ali u određenim parametrima nije sukladna zakonu. Ovim radovima taj bi se problem trajno riješio. Također, u slučaju nestanka ili redukcije, osigurala bi se voda za Marince, Nuštar i Cerić. Kada je riječ o radovima na rekonstrukcije u Vinkovcima, djelomično se radi izmjena stare mreže, a djelomično naogradnja.

Početkom godine krenuo je projekt aglomeracije u Vinkovcima te Općinama Otok, Ivankovo i Cerna čija je vrijednost više od 380 milijuna kuna. Trenutno se radi na još jednom projektu, a riječ je o smanjenju gubitaka vode u Vinkovcima. Odnosno, kako bi se gubici vode mogli pratiti što preciznije.

Tu su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže. U projektu vrijednosti skoro 24 milijuna kuna zamijent će se nešto više od devet kilometara vodovodne mreže u gradu.

Iz Vinkovačkog vodovoda apeliraju na građane za više razumijevanja prema zaposlenicima kada su kvarovi u pitanju. Svakoga dana prijavljuje ih se nekoliko, a koji se zatim saniraju prema listi prioriteta. Najveći prioritet ima kvar kada bi veći dio ulice ili dijela grada, nekog naselja, trajno ostao bez vode.

Rok za završetak radova vodospreme Nuštar je dvije godine, dok bi radovi na rekonstrukciji dijela kanalizacijske mreže u Vinkovcima trebali biti gotovi sljedeće godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime