-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Nova tri ugovora potvrda su dugogodišnje suradnje Fakulteta i VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Vukovarsko-srijemska županija kraj 2019. godine iskoristili su za potpisivanje tri važna ugovora kojima je potvrđena dugoodišnja suradnja. Konkretnije, radi se o projektima Uvođenja potencijala na trasi melioracijskog kanala Dunav-Sava, razvoja tehnologije obogaćivanja konzumnih jaja agronomskom biortifikacijom te otkrivanje i praćenje pojavnosti bolesti zlazne žutice vinove loze u vinogorju Srijem. Tri projekta zajedničke su vrijednosti 700 tisuća kuna. Iznosom najvrijedniji je onaj treći, vezan uz otkrivanje i praćenje pojavnosti bolesti zlatne žutice. Samo potpisivanje ugovora označilo je i početak provedbe projekata koji će se provoditi kroz sljedeće dvije godine.

– Projekti su na samom početku, znači potpisujemo ugovore. S potpisivanjem ugovora idemo u realizaciju, tako da u sljedećih dvije godine očekujemo polučiti rezultate koje Županija očekuje, ali da ćemo i unaprijediti poljoprivednu proizvodnju u svim njenim segmentima, zaključio je Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Osim toga, kako je rekao dekan, dati mogućnost svim mladim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ali i dodati barem jedan kamenčić mozaiku zaustavljanja demografskih promjena, odnosno iseljavanja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime