21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Nova vladajuća koalicija u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

HDZ i HSU raskinuli su koaliciju u Vinkovcima. Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća ispred zgrade Poglavarstva HSU-ovci su upriličili medijsku konferenciju. Požalili su se da su iz poziva za današnju sjednicu Gradskog vijeća u kojem se kao jedna od točaka navodi razriješenje dosadašnjeg potpredsjednika Vijeća, Marinka Lukende, doznali kako zapravo stvari stoje. Smatraju da ih HDZ kažnjava što ne žele podržati odluku o prijenosu koncesije nad državnim zemljištem na zrcalne tvrtke bivešg Agrokora odnosno sadašnje Fortanova grupe.

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj nakon konferencije za novinare HSU-a, oduzet je vijećnički mandat Borislavu Manojloviću iz HSU-a te vraćen izvornom nositelju Krunoslavu Josipu Čačiću iz HDZ-a, koji je odmah i prisegnuo kao vijećnik. Predsjednik vinkovačkog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić pojasnio je kako HDZ više nije imao povjerenja u svog dojučerašnjeg koalicijskog partnera. Neovisno o raskidu suradnje s HSU-om, HDZ i dalje ima većinu, samo je sada čine s HSP-om dr. Ante Starčević. Dužnosti potpredsjednika Vijeća razriješen je Marinko Lukenda, a za novog potpredsjednika izabran Tomislav Miličević iz HSP-a AS.

Sve navedeno komentirala je oporba i to napuštanjem sjednice Vijeća, za koju su ustvrdili da je održana nelegitimno iz više razloga. Novom koalicijom u Vinkovcima, ističu, zgroženi su.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime