22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Novi vrtići slavonskim selima i gradovima, mjesta mora biti za svako dijete

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Vlada je pokrenula investicijski ciklus za ulaganja u sve razine obrazovanje – od vrtića do fakulteta –vrijedan čak 2,7 milijarda eura što je rezultiralo ulaganjem u izgradnju, proširenje ili obnovu čak 800 vrtića u Hrvatskoj. Istim tempom planiraju nastaviti i u budućnosti, pa je cilj u sljedeće četiri godine osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj te osigurati pristupačniju cijenu vrtića za roditelje povećanjem sufinanciranja rada vrtića.
Besplatan školski obrok, besplatan školski prijevoz i besplatni udžbenici za učenike također su dio mjera koje Vlada planira nastaviti provoditi, a među najboljim primjerima tih mjera su vrtići u Andrijaševcima i Gradištu, koje su danas posjetili vukovarsko-srijemski kandidati HDZ-a u 5. izbornoj jedinici. Dječji vrtić Bambi Rokovci–Andrijaševci prije godinu dana proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj, upravo zbog svojih ulaganja u predškolski odgoj, stručnosti, zalaganja i proaktivnosti u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima.
„Sam vrtić je kruna cijelog angažmana općinskog načelnika i njegovog tima koji su pokazali kako se u jednom selu može napraviti odličan vrtić, najljepši u Hrvatskoj, najbolje opremljen, a isto tako prepun djece. Danas je 100 posto pun, i u potpunosti ispunjava svoju funkciju. Vidimo ovdje i druge projekte koji ne samo da ispunjavaju svoju funkciju, nego daju smisao općini na jedan drugačiji način. Dignuli su ljestvicu stvarno visoko i na tome im čestitam“, rekao je v.d. predsjednika ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije Ivan Bosančić.
Iz Andrijaševaca je poručio kako svako dijete MORA imati mjesto u vrtiću, Vlada će zato izgraditi 800 novih vrtića, nekoliko njih je i u našoj županiji. „Uz to, sve škole moraju biti u jednoj smjeni i tako bi konačno dobili europski standard, kakav naša djeca zaslužuju“, podvlači Bosančić.
Ravnateljica vrtića Svjetlana Draženović reći će kako titula najljepšeg vrtića nosi veliku odgovornost, ali i ponos i sreću. U redovnom programu je trenutno čak 120 djece i još 20 djece u predškolskom programu.
„Prošle godine je završena obnova u koju je uloženo oko milijun eura. Vrtić je suvremeno opremljen, odgojiteljice imaju sav potreban didaktički materijal za rad, a ono na što smo posebno ponosni je naša senzorna soba za djecu s poteškoćama u razvoju koja uvelike pridonosi djeci s bilo kakvim potrebama“, pojasnila je Draženović.
Bolja demografska slika svakako je jedan od ciljeva cijele općine, a da su na dobrom putu govori i potreba za dogradnjom vrtića.
„Veselimo se takvim temama i takvim ulaganjima jer to znači da smo dobro planirali i razmišljali, a to je ono što pokazuje da se demografija polako budi. Vjerujem kako će u novom mandatu naglasak biti dodatno stavljen na iskorak u tom pogledu i da ćemo dostići sve one zacrtane ciljeve, a to je definitivno obnova naših mjesta u demografskom smislu, to je jamac za budućnost“, smatra načelnik Ante Rajković.
Nakon Andrijaševaca, kandidati su posjetili i vrtić u Gradištu koji već tri godine u potpunosti ispunjava svoju svrhu i mještanima, ponajprije mladim obiteljima, olakšava svakodnevicu.
 „Riječ je o jednom od naših najvećih projekata koji smo realizirali sredstvima Europske unije. Načelnik Srećko Papac je kao i obično odradio veliki posao i svi u selu smo mu neizmjerno zahvalni jer je olakšao život puno mladih obitelji“, istaknuo je v.d. predsjednika HDZ-a Gradište Miroslav Prkić. U novi vrtić svakodnevno ide 45 malih Gradištanaca, o kojima brine šest odgojiteljica.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime