15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Novinarsko-književničkim susretom “Grad, to ste vi” zaključeno ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U spomen na književnika, novinara i ratnog izvjestitelja, Vukovarca Sinišu Glavaševića, koji je pogubljen na Ovčari 20.studenoga 1991. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirani su 13. novinarsko-književnički susreti ”Grad to ste vi”. Raspravom o temi ”Manipulacija informacijama u medijskom prikazu bitke za Vukovar” na upečatljiv način zaključeno je obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Povijesna i informacijska znanost u povećanom opsegu bavi se s manipulacijama o Domovinskom ratu, koje su plasirane u posljednjih 25 godina. Primjetno je i smanjivanje intenziteta plasiranja takvih manipulacija u javnost, a upravo to bila je tema susreta.

”Osnovna metoda kreiranja dezinformacija je da se uzme jedan fragment istine… I da se onda to prezentira kao puna istina” – rekao je Roman Domović, viši predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Pokušano je odgovoriti na pitanje oko kojega se godinama vode, a vodit će se i u budućnosti mnogi razgovori – je li Vukovar izdan? Znanstvena istraživanja koja su obavili povjesničari, koja su obavili oni koji se bave informacijskim znanostima, pokazala su da su takve teme besmislica, da Vukovar nije izdan niti prodan, čulo se ovom prigodom.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime