34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Novo dječje igralište u Petrovaradinskoj ulici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, vrijednoj 85.000 kuna, u Petrovaradinskoj ulici u Vukovaru odnedavno se nalazi novo dječje igralište, s modernim i suvremenim spravama za igru. Obišao ga je danas i gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

– Ovo prekrasno igralište je šesto koje otvaramo ove godine, na radost i zadovoljstvo naših malih sugrađana, a vjerujte da smo i mi jednako toliko radosni – rekao je Penava.

Upravo je za ovaj dio bilo puno upita vezanih za dječje igralište, naglašeno je ovom prigodom:

– Inače, dječja igrališta postoje na 56 lokacija, što u gradu, što u prigradskim naseljima – podsjetio je Marijan Pavliček, Penavin zamjenik.

Nakon obilaska igrališta, uslijedio je i pregled radova na dogradnji Dječjeg vrtića Mitnica. Podsjetimo, riječ je o projektu kojeg sufinancira Korpus inženjera zapovjedništva američkih oružanih snaga, a kojim je predviđena izgradnja nove zgrade vrtića koja će hodnikom biti povezana s postojećom. Novi dio vrtića planiran je za pet novih odgojnih skupina, tri vrtićke i dvije jasličke. Osim prostorija za odgojne skupine, planirana je izgradnja i još nekih pratećih prostorija poput sanitarija, prostorije za odgojitelje, pedagoga, spremišta i ostalo, sveukupno na površini od 717 četvornih metara. Riječ je o projektu vrijednom ukupno 5.000.000 kuna.

– Grad Vukovar u projektu sudjeluje u iznosu vrijednosti PDV-a, dakle sa 25 posto, no važnije od toga jest to što ćemo udvostručiti prostor vrtića na Mitnici – dodao je Penava.

Prema planu, nova zgrada vrtića svoja će vrata malim Vukovarcima otvoriti do kraja lipnja ove godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime