-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Novosel iz Osijeka: “NE radu do 67”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Skupom povjerenika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije, nastavljen je obilazak terena, u okviru kojega iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske razgovaraju o mirovinskoj reformi i prosvjedu protiv takvog prijedloga mirovinske reforme, ali i o mogućim daljnjim akcijama. U Osijeku je uoči skupa povjerenika održana i medijska konferencija.

Mirovinska reforma tema je oko koje se u Hrvatskoj već neko vrijeme lome koplja. U Savezu samostalnih sindikata Hrvatske smatraju da je mirovinska reforma pitanje koje se tiče svih nas, a ne samo sindikata i njihovih članova. Pravo je vrijeme da se pokaže protivljenje bešćutnosti vladajućih, ponovio je predsjednik SSSH Mladen Novosel, na skupu sindikalnih povjerenika u Osijeku. Svi koji tako misle, pozvani su na prosvjed protiv prijedloga mirovinske reforme. I to je, najavljeno je, tek prva veća akcija. Ne bude li dovoljna, spremni su na sljedeći korak. “Ići ćemo na referendum i pokušati spriječiti Vladu da donosi ovakve zaključke i uvjeren sam da će građani dati potpis, a Sabor i Vlada morati prihvatiti volju građana, a ne svoju volju, volju krupnog kapitala i Europske unije” – rekao je Novosel.

Mirovinska reforma mora ići u korist radnika i umirovljenika, a ne na njihovu štetu, drže u SSSH.A prosvjedu koji će se održeti u subotu, 20. listopada na Europskom trgu u Zagrebu, ne vide alternativu. Na razgovore više ne pristaju – zaključio je Novosel u Osijeku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime