30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Obilježen blagdan Svih svetih

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Blagdan je Svih svetih. Dan je to kojim Katolička crkva slavi sve kanonizirane, ali i svece koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a još nisu kanonizirani. Danas je u Republici Hrvatskoj državni blagdan, a vjernici cijeloga dana pohode groblja, mjesta posljednjih počivališta svojih najmilijih. Danas na vinkovačkom gradskom groblju rijeka ljudi, mnogi su došli položiti cvijeće i zapaliti svijeće za duše svojih najmilijih.

A povodom Dana Svih svetih i izaslanstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci položilo je vijence i zapalilo svijeće na vinkovačkom Gradskom groblju. Na taj način vinkovački HDZ odao je dužnu počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su utkali svoje živote u temelje samostalne i neovisne Hrvatske, ali i svim onim Vinkovčanima koji više nisu među nama, a koji su za svoga životnoga vijeka svojim nesebičnim djelovanjem u raznim sferama društvenog života pridonijeli afirmaciji i razvoju Vinkovaca.

Sutra je, pak, Dušni dan, kada se također prisjećamo svih svojih pokojnika. Taj dan su pohodi grobovima i grobljima znak pažnje i vjere. Tog dana mole se za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, nazoče svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo “gdje s oka svaka suza nestaje”. Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih izraz je nade i vjere u zagrobni život.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime