19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Obilježen crkveni god i Dan MO ”Stjepan Radić”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je u Vinkovcima prigodno obilježen blagdan slavenskih apostola, sv. Ćirila i Metoda, koji su ujedno nebeski zaštitnici istoimene vinkovačke župe i zaštitnici Mjesnog odbora “Stjepan Radić” Vinkovci koji danas obilježava svoj dan.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen ploče ispred crkve sv. Ćirila i Metoda za poginule hrvatske branitelje s područja mjesne zajednice: Ivu Bajića, Dragu BartuLovića, Vladimira Čordašića, Radovana Ivkova, Zlatka Kordića, Željka Kuprešakovića, Dalibora Lagatora, Martina Martića, Božu Tadića i Zorana Zelića, a nastavljeno misnim slavljem i malonogometnim turnirom.

.”Želim građanima Radićevog bloka čestitati Dan mjesnog odbora, crkveni god i dan kada se spominju svojih nebeskih zaštitnika – Ćirila i Metoda. Prigoda je ovo da se prisjetimo i svih onih hrabrih ljudi koji su braneći svoj grad branili i Hrvatsku, nažalost neki od njih su dali ono najvrednije što su imali, svoj život, a tu žrtvu ne smijemo nikada zaboraviti”, rekao je Josip Romić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.

Prema riječima Mateja Stipe Babića, predsjednik II. Mjesnog odbora Stjepan Radić, između ostaloga je rekao:

-”Proteklu godinu ocijenio bih dobrom. Mi smo komunalno uređen blok tako da kod nas dobro sve funkcionira i nemamo nekih velikih pritužbi. Ovim putem pozivam i sve građane ako imaju kakvih zahtjeva ili primjedbi da se slobodno jave u Mjesni odbor i mi ćemo nastojati to riješiti. Trenutno su u tijeku radovi u ulici Nikole Jurišića i Kneza Domagoja u sklopu projekta aglomeracije, a želja nam je i što prije riješiti nogostupe, odnosno pristupe Radićevom bloku, rekao je Babić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime