5 C
Vinkovci
Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Obilježen Dan branitelja Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Vukovar je simbol otpora i pobjede, zaslugom branitelja Vukovara danas živimo u miru i slobodi” – rekao je ministar obrane, Damir Krstičević u Vukovaru, na svečanoj akademiji održanoj u povodu obilježavanja Dana branitelja Vukovara. I tom prilikom, kao i na polaganju vijenaca za sve one koji su dali svoj život za neovisnu Hrvatsku, naglašena je uloga branitelja Vukovara u Domovinskom ratu, no i potreba da se danas, zajedništvom i domoljubljem, gradi bolja Hrvatska. Na današnji dan prije 27 godina, Tomislav Merčep u Bogdanovcima postrojio je prve nenaoružane odrede. Odazvali su se tada svi oni koji su, makar i goloruki, bili spremni braniti svoj dom i svoju domovinu. “Da nije bilo Merčepa ne bi se grad uspio održati ni 2 tjedna, ovako smo barem pružili priliku ostalim dijelovima Hrvatske da se naoružaju i obrane svoj teritorij”, rekao je ovom prilikom predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara, Tomislav Josić.

A postrojilo se tada u Bogdanovcima 2.700 nenaoružanih domoljuba. U znak zahvalnosti njima, ali i onima koji nisu dočekali hrvatsku neovisnost, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeća. Poginulim braniteljima poklonila su se brojna izaslanstva.

Na svečanoj akademiji, Grad Vukovar zahvalio se ministru Krstičeviću, gradonačelnik Ivan Penava darovao mu je hrvatsku zastavu koja se prošle godine na Dan sjećanja vijorila na vodotornju – kao znak zahvalnosti što je hrvatska vojska vraćena u Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime