21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Obilježen dan branitelja Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, zatim prijamom koji je upriličen u Palači Srijem, obilježen je Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Na prijedlog Savjeta za branitelje Vukovarsko-srijemske županije, Dan Hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije utemeljen je u travnju Odlukom Županijske skupštine. U kalendaru je mnogo datuma koji su važni u stvaranju hrvatske države na ovim prostorima. No, ipak iz više razloga odlučeno je da to bude 30. svibnja, pojašnjeno na prijamu upriličenom u Palači Srijem.

30. svibnja, niz godina obilježavali smo Dan državnosti, pojasnio je predsjednik Savjeta za hrvatske brtanitelje Vukovarsko-srijemske županije Marinko Beljo, te dodao, kako su toga dana svi nacionalno osvješteni stali u obranu Domovine. Mnoge su teme o kojima treba progovarati i koje su važne za braniteljsku popluaciju.Tim više kako je istaknuto, ovaj dan koji je ustanovljen kao Dan hrvatskih branitelja, bio prijeko potreban i svima znači mnogo. Također, ne smije se zaboraviti ni to da je Vukovarsko-srijemska županija, jedna je od onih županija, koja je dala veliki broj hrvatskih branitelja koji nisu samo branili svoj prag nego su za vrijeme Domovinskog rata prošli sva ratišta. 30 tisuća branitelja je steklo je status od Domovinskog rata. Šest tisuća nije među živima. No svi oni koji su tu, mogu dati još mnogo, i kako je ustvrdio Beljo, njihov posao traje sve dok su živi.

S Dana hrvatskih branitelja iz Vukovara, upućena je poruka zajedništva, uz napomenu da se nikada ne smije zaboraviti koliko su hrvatski branitelji dali za Hrvatsku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime