17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Obilježen Dan crkvenog goda i Mjesnog odbora ”Stjepan Radić”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obilježavanje Dana Župe svetih Ćirila i Metoda i Dana Mjesnog odbora ”Stjepan Radić”, za više od 5000 stanovnika vinkovačkog kvarta Radićev blok bili su dvostruki razlog za slavlje, a ujedno i prisjećanje na hrabre heroje, jer na današnji dan Vinkovčani odaju počast desetorici poginulih hrvatskih branitelja iz tog dijela grada.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i svijeća ispred spomen ploče poginulim braniteljima, a uslijedile su sveta misa i sjednica u dvorani Župnog ureda.


Prema riječima predsjednika Vijeća II. Mjesnog odbora ”Stjepan Radić” Stipe Mateja Babića, poteškoća imaju, ali ih u suradnji s Gradom i rješavaju.

”Uveli smo led rasvjetu u neke ulice koje nisu bile osvijetljene i u neke koje su bile osvijetljene, a nisu imale led rasvjetu, a mladima smo omogućili street workout da mogu vježbati. Imamo problem s našom glavnom ulicom kako ju mi zovemo, Ruđera Boškovića, dosta je prometna i prolaze kamioni, što je štetno za malu djecu koja idu u školu. Nadamo se da će se izgradnjom obilaznice riješiti taj problem.”

U budućnosti planiraju još dodatnog sadržaja za mlade, ali i u ulicama u kojima nema komunalne infrastrukture urediti asfalt i kanalizaciju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime