1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Obilježen Dan grada Iloka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom spomendana svetog Ivana Kapistrana i obilježavanja Dana grada, čiji je i zaštitnik, u Muzeju grada Iloka održan je središnji dio programa proslave – svečana sjednica, kojoj su osim članova gradskog vijeća nazočili i brojni gosti. Kako je to i običaj, svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana grada, bila je prilika za predstaviti sve ono što je učinjeno u proteklo vrijeme.

“Imamo niz projekata, koji su u tijeku i koje planiramo za sljedeću godinu. Onaj koji nam je na neki način najznačajniji je zapošljavanje 40 žena putem programa Zaželi, jer znamo kakva je nezaposlenost, posebice žena, tako da će nam ovo itekako dobro doći. Prijavili smo i projekt za infrastrukturu u poslovnoj zoni, što bi nam također, ukoliko budemo prošli, donijelo nova radna mjesta ” istaknula je iločka gradonačelnica Marina Budimir.

Grad Ilok je aktivan i u pripremi projekata financiranih iz EU, a projekti koju su odobreni su i izgradnja reciklažnog dvorište i energetska obnova vrtića. A govoriti o Iloku, a ne spomenuti njegove velike turističke potencijale izrasle iz slavne vinarske prošlosti je teško. Koliko i pomiriti se s time da unatoč svemu što bi ovaj grad mogao biti, tek je još jedan dio Slavonije iz kojeg mladi odlaze. Gradonačelnica je stoga, ističući očekivanu potporu od vlade, pozvala na suradnju sve građane, bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

Građanima najistočnijeg hrvatskog grada čestitku je uputio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, istaknuvši pritom da se treba spriječiti da najistočniji grad ostane i najizoliraniji grad, kroz realizaciju projekata na području cestovne infrastrukture.

Onima koji su se istaknuli u činjenju dobrobiti za ovaj grad, uručene su plakete. Vlatko Miksad dobitnik je plakete za doprinos očuvanju i prezentiranju slovačke kulturne baštine iločkog kraja te Bjelovarčaninu Željku Paranosu za promicanje Iloka kao grada vina, koji se s Iločanima povezao još za vrijeme njihova progonstva. U prigodi Kapistranova i Dana grada, prepoznati su i oni mladi Iločani koji marljivo rade na svom obrazovanju. Učenici iločke Srednje škole čiji je prosjek u prošloj školskoj godini bio 5,0, nagrađeni su s 1000 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime