-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Obilježen Dan grada Otoka, priznanje Grada Otoka uručeno Vinkovačkoj televiziji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na Trgu kralja Tomislava, te svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Otoka obilježen je Dan grada Otoka.

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je svim stanovnicima Dan grada u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, svih članova Vlade i u svoje osobno ime, istaknuvši kako je Otok najmlađi grad u Republici Hrvatskoj, ali i jedna uspješna priča.

„Grad Otok je primjer kako osmišljeni razvojni projekti na lokalnoj razini donose pozitivne iskorake. To je sredina koja je uspješna u povlačenju sredstava iz Europskih fondova, ali je i pojačana kontinuiranim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“, rekao je ministar Banožić.

Ministar Banožić istaknuo je kako je ova Vlada strateškim pristupom od 2016. godine s nacionalne razine slagala kockice radi ostvarenja četiri cilja; Pelješki most, eurozona, Schengen i obrana i sigurnost za odvraćanje.

-”Na takav se način stvara sigurna klima, klima za investicije, klima koja će sutra pridonijeti gospodarstvu, projektima i razvoju. Siguran sam da ćemo uz pomoć Vlade i dalje vidjeti perspektivu iz povlačenja sredstava Europske unije“, kazao je ministar Banožić.

Ministar je čestitao svima koji su primili priznanja za svoja postignuća, doprinos i nesebično zalaganje u radu za dobrobit lokalne zajednice.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mario Kapulica u ovoj je prigodi čestitao građanima grada Otoka njihov Dan pohvalivši poduzetničku klimu grada i njegovih stanovnika posebice hrvatskih branitelja koji su podnijeli ogromnu žrtvu u Domovinskom ratu, ali i pridonijeli unaprjeđenju kvalitete života i rada ovog dijela Hrvatske.

Počasni građanin grada Otoka Vladimir Šeks kazao je: „Od kada je Otok bio općina, a sada i grad pratim kako iz godine u godinu napreduje i pretvara se u jednu svojevrsnu istočno slavonsku metropolu. Gradska vlast i građani puno su truda i napora uložili da bi Otok bio ovo što je danas, grad s urbanim obilježjima i na tome vam čestitam.“

Gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić posebnu zahvalu uputio je ministru obrane Mariju Banožiću i Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala izniman trud i angažman Grada Otoka u povlačenju sredstava iz Europskih fondova u okviru velikog Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

„Zajedništvo, suradnja i sinergija koju Grad Otok ima dugi niz godina s drugim tijelima državne i javne uprave te Vladom Republike Hrvatske pokreće nas da kao najmlađi grad u Hrvatskoj nastavljamo jačati razvojne projekte na gradskoj i lokalnoj razini“, rekao je gradonačelnik Šarić.

U svečanom dijelu dodijeljena su priznanja i nagrade Grada Otoka, a dobili su ih:

-Plaketu Grada Otoka posthumno je dobio Milko Jurić, za doprinos obrani i razvoju područja Grada Otoka

Priznanja Grada Otoka dobili su: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije (za partnersku suradnju na očuvanju i zaštiti okoliša Grada Otoka), Služba za prostorno  planiranje , gradnju i zaštiti okoliša Vukovarsko-srijemske županije (za doprinos razvoju Grada Otoka), Plavoj Vinkovačkoj televiziji (za doprinos informiranju građana Grada Otoka), te Izabeli Lojna (za ostvarene sportske rezultate).

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime