21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Obilježen Dan grada Vinkovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci slave Dan grada i spomendan Sv. Ilije svoga zaštitnika. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Vinkovcima u znak sjećanja na sve Vinkovčane koji su dali svoj obol u izgradnji i ljepšem sutra ovoga grada.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je prigoda rezimirati učinjeno. U slavlju rođendana tako se čulo da su Vinkovci kroz realizaciju brojnih projekata izmjenili svoju vizuru. 40 projekata je u provedbi.

Projekt, kako su ga nazvali u gradskoj upravi “Vinkovačka obitelj” također je ispunio svoju zadaću. Povećane su naknade za novorođenčad, skrbilo se o učenicima i studentima. Obnovljena su tri vrtića, izgrađena dječja igrališta, ali i radilo na obnovi dvije škole. Kako je u svojoj rođendanskoj čestitki naglasio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, sve što se radilo, radilo se za grad i njegove građane te povukao paralelu i rekao: “Kada usporedimo današnje rezultate i rezultate od prije dvije godine, možemo se pohvaliti s 1017 kuna većom bruto plaćom i s nova 94 gospodarska subjekta”.

Da se vidi da se u Vinkovcima radilo i da se gradi, u svom obraćanju naglasio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočio kao izaslanik predsjednice RH i predsjednika Hrvatskog Sabora.

Sve aktivnosti koje su pokrenute u posljednje dvije godine mandata dobivaju obrise i konkretne rezultate, rekao je u svom govoru i izaslanik predsjednika Vlade Nikola Mažar i poručio: “Svi zajedno u suradnji trebao doprinjeti da i sljedeće godine bude još više toga odrađenoga što će svima biti od koristi”.

Čestitajući Dan grada svojim sugrađanima, gradonačelnik Bosančić ih je pozvao da podupru rad gradske uprave, da ukoliko pogriješe imaju obzira prema njima i da ukazuju na to. Sve što se radi, naglasio je Bosančić, radi se u najboljoj namjeri: “Svima želim sve najljepše za Dan grada i da zazovemo blagoslov svetog Ilije, te da do idućeg Dana grada budemo još uspješniji i još bolji” – zaključio je Bosančić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime