28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Obilježen Dan Općine Bogdanovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U svečanom tonu Općina Bogdanovci obilježila je svoj dan. Sela Bogdanovci, Petrovci i Svinjarevci čine ovu općinu u kojoj prema zadnjem popisu stanovništva, stanuje 2 tisuće ljudi. S malim proračunom od tek 3 i pol milijuna kuna, radi se koliko se može. dodatna sredstva osiguravaju iz europskih fondova, rekao je načelnik općine na svečanoj sjednici povodom proslave Dana općine upriličenoj u Svinjarevcima – inače seoskoj prijestolnici Vukovarsko – srijemske županije.

Neki od važnijih projekata su izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže u Bogdanovcima, izgradnja dječjeg vrtića u Petrovcima.

Inače, za Općinu je ovo bilo povijesno obilježavanje Dana Općine, Bogdanovci su dobili prvu općinu prijatelj. Potpisana je povelja prijateljstva između Općine Bogdanovci i Lišane Ostrovičke – male općine iz Zadarske županije. Jedne i druge vežu tragedije iz Domovinskoga rata.

Dodajmo i kako je za ovogodišnje obilježavanje dana općine, namjerno odabrana seoska prijestolnica Svinjarevci – jer upravo se to malo selo od gotovo 200 stanovnika želi oživjeti u smislu pokretanja društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti kojima se želi pokazati i dokazati da hrvatsko selo ima dovoljno snage i bogatstva, ali i razloga za život na selu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetilo se i onih koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime