3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru, odana je počast poginulim braniteljima, civilima i nestalima u Domovinskome ratu, te svima koji su sudjelovali u stvaranju neovisne i slobodne domovine. Vijence i svijeće ispred središnjeg Spomen obilježja na Memorijalnog groblju žrtava iz Domovinskoga rata položili su predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

– “Naravno, sjećamo se i svih onih koji su i prije toga položili živote i tako izgradili i pisali ovu Hrvatsku povijest i stvorili ovu našu jedinu, lijepu, slobodnu Republiku Hrvatsku”, rekao je Dragutin Guzovski, savjetnik župana Vukovarsko-Srijemske županije za branitelje.

Vijence i svijeće položila su izaslanstva Ministarstva obrane i Glavnog Stožera Oružanih snaga RH, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, kao i predstavnici grada Vukovara, grada heroja.

– “Vojno redarstvenom akcijom Oluja donijeli toliko željenu slobodu koju je hrvatski puk sanjao devet stoljeća. Na temelju toga započela je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja. Još jednom se od srca zahvaljujemo svima njima i nikad ih nećemo zaboraviti”, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 24. obljetnice VRO “Oluja”, obilježen I na vinkovačkom gradskom groblju. Polaganju vijenaca i odavanju počasti hrvatskim vojnicima koji su sudjelovali u Oluji, nazočili su predstavnici Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.
-“Stvarno ga moramo posvetiti njima jer sve ono što su učinili da bi sad u ovim vremenima živjeli u jednoj modernoj, lijepoj, bogatoj državi. Bogatoj onim svim prirodnim bogatstvima. Često znamo reći da je ovo stvarno zemlja koju je Bog ostavio i predvidio za sebe, ali dobili su ju Hrvati”, izjavio je Mladen Karlić, predsjednik GV Grada Vinkovaca.

Upriličena je i molitva, te euharistijsko slavlje za Domovinu u crkvi Svetih Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime