25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Obilježen In memoriam na 97 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu u obrani Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U petak, 13. listopada u Gradu Heroju je u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske, odana počast poginulim i nestalim policajcima koji su prvi stali u obranu Domovine i nesebično dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

Svečani program započeo je u Marincima podno Spomen obilježja poginulim u Domovinskom ratu pripadnicima ATJ Lučko i SJP PU brodsko-posavske te Zbora narodne garde, gdje su položene svijeće trobojnice za vječni spomen na naše poginule hrvatske vitezove.

Molitvu za poginule predvodio je policijski kapelan Policijske uprave vukovarsko-srijemske, don Ivan Begović.

Svečanost se nastavila u Vukovaru kod Spomen obilježja za 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara gdje je policijska klapa Sv. Mihovil  intonirala Himnu Republike Hrvatske.

Uz Počasni postroj „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“ svijeće su zatim položili obitelji poginulih i nestalih hrvatskih redarstvenika, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima – zamjenicima, zapovjednicima i čelnicima ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva policije i načelnicima policijskih uprava, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković sa suradnicima, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, posebni savjetnik ministra unutarnjih poslova i general pukovnik u mirovini Mladen Markač, predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar Ante Ljubić, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata s predsjednikom Josipom Slaćaninom, predstavnici Udruge ratnih pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko 90 Oliver Zorić i Josip Ćelić, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije „Šimini anđeli pakla“, Andrija Živković, predstavnici  Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije te Udruge hrvatskih branitelja „Dvanaest redarstvenika“ i Udruge „Prvi hrvatski redarstvenik“, kao i predstavnici svih ostalih braniteljskih udruga i mnogi drugi.

Bijele svijeće koje simboliziraju 97 poginulih i nestalih policajaca položili su i polaznici Policijske škole „Josip Jović“.

Velečasni Frano Musić, biskupski vikar za pastoral u Ministarstvu unutarnjih poslova, predvodio je molitvu za vječni spomen poginulim i nestalim policajcima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime