30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Obilježena 26.obljetnica pogibije branitelja Komletinaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Komletincima je obilježena 26.obljetnica pogibije branitelja ovog mjesta. Na ovom istočno slavonskom bojištu u jesen 1991.godine živote je izgubilo 44 branitelja, pripadnika 105.bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11.domobranske pukovnije, te 3. i 5. gardijske brigade Hrvatske vojske te pripadnika MUP-a i HOS-a. Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja i paljenjem svijeća odana im je dužna počast za najveću moguću žrtvu.

“U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 hrvatska branitelja i civila, a na području grada Otoka, kojemu Komletinci pripadaju, poginula su 74 branitelja, što dovoljno govori o težini te bojišnice,” istaknuo je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.

Činjenica da ljudi u ratu nisu branili samo svoj dom već cijelu Hrvatsku posebno je osjetna na ovom ratištu, gdje je živote izgubilo 44 branitelja. A bilo ih je iz svih dijelova Hrvatske, od Komletinaca do Dubrovnika, posebno velik broj onih iz Bjelovara.

“Tu je poginulo stvarno dosta Bjelovarčana, poginulo je dosta boraca iz cijele Hrvatske, to je samo pokazatelj da se Hrvatska branila ne tamo odakle smo, nego tamo gdje je trebalo,” rekao je Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja.

Nakon polaganja vijenaca podno spomen obilježja za sve poginule u agresiji na Hrvatsku, služena je i misa zadušni ca u komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime