11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Obilježena 28. obljetnica okupacije vukovarskog naselja Lužac

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obilježena je 28. obljetnica sloma obrane vukovarskog naselja Lužac. U jutarnjim satima 2. studenog 1991. godine srbijanski agresor je tenkovima ušao u ovo vukovarsko prigradsko naselje, a to je presijecanjem veze između Vukovara i Borova naselja značilo početak kraja bitke za Vukovar.
Višesatne borbe uz nedostatak ljudskih snaga i naoružanja rezultirale su slomom obrane ovog vukovarskog naselja. Bio je to svojevrsni nagovještaj svih tragičnih događaja u Vukovaru i okolici koji su uslijedili.
Padom Lušca razdvojeni su branitelji Borova naselja i Sajmišta. Za trajanja borbe i nakon okupacije život je izgubilo 69 osoba prigradske četvrti Lužac, a za ovaj zločin ni 28 godina nakon njegova počinjenja još nitko nije odgovarao.
– Institucije nadležne za rješavanje zločina ne rade svoj posao – naglasio je Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskog gradonačelnika.
U znak sjećanja na sve žrtve ispod spomen-obilježja Lužac položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je upriličen komemorativni skup. Vijence su položila izaslanstva državnog vrha, Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata te mnogi drugi.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime