28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Obilježena 31. godišnjica tragične pogibije trojice pripadnika 2. bojne 109. vinkovačke brigade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca i svijeća, misom zadušnicom i komemorativnim programom, danas je u Tovarniku i Đeletovcima obilježena 31. godišnjica tragične pogibije trojice pripadnika 2. bojne 109. vinkovačke brigade. Tovarničani Jozo Budim i Ivica Šimunić te Branko Kovač iz Đeletovaca život su izgubili 16. travnja 1992. godine na izviđačkom zadatku u šumi Bradarica. Dodatnu tragičnost ovom događaju daje činjenica da je zapovjedništvo 109. brigade dva puta odbilo izvršiti dobivenu zapovijed i poslati izviđačku ekipu na spomenutu lokaciju, smatrajući da takva zadaća može rezultirati samo njihovom pogibijom, no treći put zatraženi su dobrovoljci koji bi bili voljni izvršiti zadatak. Bila su to upravo trojica pripadnika 2. bojne, kojima su danas uz njihove obitelji, počast odali i brojni suborci i ratni zapovjednici ,izaslanstva institucija RH te čelnici Općina Tovarnik i Nijemci .

Vjekoslav Belajević, načelnik Općine Nijemci: “Ti dečki su položili svoje živote na oltar Domovine. Omogućili su nama i našoj djeci da danas mirno živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj.”

Anđelko Dobročinac, načelnik Općine Tovarnik
“Mi moramo svaki dan iskazivati poštovanje i prema žrtvama i prema grbu i zastavi jer -natopljena je krvlju i ne smijemo to olako shvaćati i banalizirati.”

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime