21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Obilježena godišnjica smrti Josipa Belobrajdića Brzog

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od smrti hrvatskog branitelja i dragovoljca Josipa Belobrajdića Brzog prošlo je točno godinu dana. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u njegovu čast vijence su položile i upalile svijeće Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, izaslanstvo Grada Vukovara, i Rukometni klub Borovo te obitelj, prijatelji i suborci. Prijatelji Josipa Belobrajdića Brzog, hrvatskog branitelja koji je preminuo u 51. godini života, prošle su godine na njegovu pokopu obećali da neće dopustiti da se njegovo ime zaboravi.

”Brzi je bio prvo veliki domoljub, istinski hrvatski branitelj, koji je prošao sva ratišta, prvo je krenuo u specijalnom policiji, bio je onda u Tigrovima, a kad su počela ratna događanja u Vukovaru došao je u Vukovar kao pripadnik saniteta. Ubrzo se uključio u vojnu policiju, ostao do kraja rata, izišao je u proboju. Nakon toga se priključio 204. brigadi, bio je niz godina u HV-u… Nažalost smrt ga je prerano uzela, zato obilježavamo taj dan”, rekao je tom prilikom Zvonko Kovačić, prijatelj i inicijator obilježavanja.

Josip je bio i aktivni sportaš, član Rukometnog kluba Borovo. Memorijal s njegovim imenom bila je ideja Josipovih prijatelja, koju je objeručke prihvatio klub. U spomen na njega, ali i sve ostale preminule branitelje, rukometaše Borova, odigrana je i utakmica između Hrvatskog rukometnog kluba Borovo i Rukometnog kluba Spačva. Sljedeće godine u planu je turnir s osam ekipa, a u obilježavanje bi se trebali uključiti i Ministarstvo branitelja i Hrvatski rukometni savez.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime