22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Obilježena obljetnica sloma obrane Bogdanovaca, posljednjeg vukovarskog štita

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

10.studenog 1991. godine u ruke postrojbi JNA pali su Bogdanovci. Zbog izuzetne hrabrosti branitelja i junačke obrane ovog malog mjesta Bogdanovci su postali simbol otpora neprijatelju, posljednji štit Vukovara.

Poginuli su tada mnogi mještani Bogdanovaca, pripadnici policije, Narodne obrane, točnije njih 133. 26 godina poslije, žrtve Bogdanovaca nisu zaboravljene. U spomen na njih položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju u Bogdanovcima.

Obilježavanju godišnjice sjećanja na stradanje Bogdanovaca svojom nazočnošću uveličala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. “Naša je obveza čuvati uspomenu na njihovu žrtvu. Ali još više nastaviti živjeti njihove živote, ideale i snove o Hrvatskoj,” rekla je ovom prilikom Grabar Kitarović. Te se posebno ovim putem obratila obiteljima poginulih civila i branitelja dodavši: “Jamčim vam da hrvatska država nikada neće posustati u potrazi za vašim najmilijima dok i posljednjeg od njih ne pronađemo. To je naša obveza prema vama, prema Bogdanovcima i prema svima koji su sebe žrtvovali da bi Hrvatska živjela.”

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime