21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Obilježeno 120 godina iločke Srednje škole

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Davne 1899. Iločani su osnovali Kraljevsku vinogradarsko-voćarsku školu čiju tradiciju danas njeguje Srednja škola Ilok. Tijekom svoga stoljetnoga djelovanja proširila je svoju obrazovnu misiju uvodeći nove smjerove, a oni koji trenutno postoje su: Opća gimnazija , Poljoprivredni tehničar, Agroturistički tehničar, te trogodišnji smjer: Voćar-vinar-vinogradar.

Svoj dan Škola obilježava na dan svetoga Urbana, svojeg zaštitnika, 25.svibnja. Ove godine, uz dan škole, proslavljena je i 120 obljetnica postojanja škole. Od loznog cijepa do butelje vina- moto je iločke srednje škole. Školu danas pohađa 177 učenika. Nižu brojne uspjehe i jedna su od škola u kojoj se, kada je riječ o učenicima poljoprivrednog usmjerenja, mnogo toga proizvodi, od vina do voćnih sokova.

Uz školu je i učenički dom koji nije u funkciji i kojega koriste učenici koji su na đačkim ekskurzijama u Iloku. Vodstvo škole i grada Iloka, u pregovorima su s Hrvatima iz Vojvodine koji su zainteresirani za školovanje u ovoj školi, te bi se na taj način, ukoliko zaživi ta priča, dom ponovno stavio u funkciju.

To bi značilo i povećanje broja učenika. Brojni su planovi ovdašnjeg školskog vodstva jer Srednja škola u Iloku, ima dugu tradiciju i oduvijek je slovila kao jedna od onih gdje se posebice kada je riječ o vinogradarstvu i vinarstvu stječe kvaliteteno obrazovanje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime