22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Objavljeni najbolji radovi književnog natječaja Tena i Tenica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Natječaj ”Tena i Tenica”  pokrenut je 2018. godine na Lutkarskom proljeću u sklopu Susreta književnika za djecu i mlade. Ograničeni pandemijskim preprekama, organizatori u 2021. godini nisu mogli provesti natječaj te su stoga ovaj treći natječaj za najbolji dramski tekst ”Tena i Tenica” zaključili tek sada.

Umjetnička organizacija Asser Savus i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade udružili su snage kako bi hrvatskim kazalištima ponudili dramske tekstove hrvatskih pisaca za najmlađe i igrokaze koje su pisali mladi za svoje vršnjake.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto i Viktor Lukačević odlučili su da je u kategoriji dramskog teksta za djecu i mlade ‘Tena” (odrasli autori) najbolje djelo ”Brundeša”, autorice Tanje Radović iz Zagreba. „Brundeša“ je priča nastala prema istinitom događaju, o spašavanju medvjedića Brundeše i osnivanju utočišta u Kuterevu.

”Tenica”, nagrada za dramski tekst koji pišu osnovnoškolci, ide u ruke mlade spisateljice Zore Šarčević, učenice 6. razreda OŠ Zorke Sever u Popovači, za djelo „Kuhinjski rat“. Oba su se rada istaknula svojim zauzimanjem za njegovanje općeljudskih vrijednosti i poticanjem osjećaja za drugoga, što nije promaknulo povjerenstvu koje ih je odlučilo nagraditi.

Dobitnici nagrade ”Tena” pripada novčana nagrada, statua „Tena“ i priznanje, dok nagrada ”Tenica” donosi statuu „Tenica“, priznanje i paket odabranih knjiga. Umjetničke statue „Tena“ i „Tenica“ rad su umjetnika Davora Schunka.

Uručenje nagrada, kao i koncertno čitanje nagrađenih djela, bit će održano početkom travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima tijekom 27. Lutkarskog proljeća.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime