28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Obnova središnjeg vinkovačkog parka gotova do početka srpnja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S prvim danima travnja krenula je sveobuhvatna obnova vinkovačkog središnjeg gradskog parka. Obnavljaju se vodovodne cijevi, skidaju stari i postavljaju novi opločnjaci, obnavalja spomenik Svetog Trojstva, uređuje fontana, obnovit će se zelena površina i postaviti navodnjavanje.

“Park neće promijeniti izgled, već će dobiti novi sjaj – svu novu komunalnu opremu, klupe, staze itd., a s obzirom da se kroz središte parka u naredna tri mjeseca neće moći prolaziti, molimo građane za razumjevanje”, rekao je prilikom obilaska radova vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Trenutno su intenzivirani radovi na potezu ispred Gradskog muzeja. Uklanjaju se postojeći opločnjaci. “Na ovoj trasi u potpunosti će se rekonstruirati postojeći cjevovod, u duljini od Gradskog muzeja pa sve do dvorišnog ulaza u crkvu Sv.Euzebija i Poliona”, pojasnio je v.d. Pročelnika UO komunalnog gospodarstva i uređenja grada, Dalibor Šandrk. Trenutačno se dižu stari opločnjaci ispred zgrade Hrvatskih šuma, nakon čega će uslijediti izgradnja novih staza, ne samo na tom dijelu, već i u cijelom parku. Vizualno, ističe Šandrk, staze neće biti usklađene s pješačkom zonom. “Znači, neće se ići na kamen već na betonske opločnjake, u različitim bojama, imamo 4 vizualna rješenja, s crnim rubnjacima, sve će biti usklađeno s konzervatorskim zahtjevima i idejnim projektom kojeg je odradila Ivanka Mlinarić iz Zagreba, gdje smo u skladu sa svim tim idejama uskladili same radove”, kazao je Šandrk.

Sredinom svibnja završit će i obnova spomenika Svetog Trojstva, a svi radovi u parku, inače vrijedni 3 milijuna kuna, trebali bi okončati do 1. srpnja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime