17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Obnova Vodotornja prema planu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Radovi na obnovi i rekonstrukciji Vodotornja u Vukovaru napreduju prema planiranoj dinamici. Započeli su 24. svibnja 2017. godine s rokom izvođenja od 16 mjeseci. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava s ciljem informiranja javnosti, ali i brojnih donatora koji su omogućili obnovu vukovarskog simbola upriličio je medijsku konferenciju. Do sada je, kako je istaknuo Penava, u obnovu i rekonstrukciju Vodotornja utrošeno oko pet i pol milijuna kuna. To je, dodao je, vukovarski gradonačelnik izvršenje od nešto više od 21 posto ugovorenih radova prve faze.

Vađenje spremnika teškog 120 tona označio je početak radova na obnovi i rekonstrukciji vukovarskog simbola. Sve se prema riječima glavnog inženjera Borisa Benića radilo ručno. Radovi su kako je istaknuo trajali između dva do tri mjeseca. Tek kada je uklonjen čelični spremnik za vodu zapravo se vidjelo stvarno stanje odnosno kolika su oštećenja na Vodotornju. Svakodnevna ispitivanja postojećeg betona i armature rade se i dalje, svakodnevno.

Prema riječima stručnog suradnika u Gradskoj upravi Ivana Vebera trenutačno se rade radovi na ugradnji dizala, građevinski otvori, te čelična konstrukcija. Ona je osnova kako bi se mogli postaviti novi sadržaji, a to je memorijalna staza, novo čelično stepenište i nova krovna ploča.

Sve je spremno i za nastavak radova predviđenih u drugoj fazi obnove i rekonstrukcije Vodotornja. Radovi na Vodotornju odvijaju se u tri faze. Prva su građevinski radovi, druga izgradnja popratnih sadržaja i treća uređenje unutrašnjosti objekta. Ukupna vrijednost projekta je 26 milijuna kuna bez PDV-a . U prikupljanje novca za obnovu Vodotornja koji je ujedinio domovinsku i iseljenu Hrvatsku uključilo se oko 6.000 fizičkih i pravnih osoba te putem donacijskih telefonskih poziva oko 300.000 ljudi. U akcijama je prikupljeno oko 18,5 milijuna. S toliko novca kako je istaknuo Penava sudjelovala je i hrvatska Vlada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime