17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Obnova zgrade na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je pri kraju sanacija još jednog rezultata loše državne obnove; lođi na zgradi u samom središtu grada, na Trgu Republike Hrvatske 3. Zgrada je dom za 44 obitelji koje su se nakon što je stanje postalo neizdrživo – obratili za pomoć gradskim ocima. I dok takve probleme stanari zgrada u drugom hrvatskim gradovima rješavaju sami iz sredstava pričuve, Grad Vukovar iz gradske blagajne je sufinancirao obnovu s gotovo 282.000 kuna.

  Najvažnije je to što smo i ovoga puta pokazali kako smo uz svoje građane, radove vrijedne 350.000 kuna sufinanciramo u 80%-tnom iznosu – naglasio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.  

  Sanacija lođa izvedena je na način da su uklonjeni svi postojeći slojevi, sve do nosive betonske konstrukcije, te je postavljena nova dvostruka hidroizolacija, termoizolacija koja nije niti ugrađena prilikom prve obnove kao i nova hodna podloga, a sanirane su i ograde lođa. Stanari ipak još uvijek nisu u potpunosti zadovoljni, posebice zbog činjenice što je probijen rok završetka radova najavljen za srpanj, no iz Grada poručuju kako su napravili su najviše što su mogli, iako je ovo još jedan slučaj u kojem saniraju tuđe propuste.

  A osim za sanaciju zgrade u središtu grada, podvukao je Penava, grad je oko 5.000.000 kuna izdvojio i za obnovu drugih stambenih zgrada na području Vukovara. Konkretno, u tijeku su radovi na podizanju energetske učinkovitosti na četirima zgradama, što će stanarima donijeti gotovo cjelokupnu obnovu; od termoizolacije i nove stolarije do obnove fasada i krovišta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime