17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Obnovljene Srijemska te Ulica Milke Trnine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sanacijom prvih ulica ove godine, Srijemske i Milke Trnine, nastavljen je projekt obnove vukovarskih ulica. Sanacija, za koju su bile zadužene osječka građevinarska i vukovarska komunalna tvrtka, realizirana je u suradnji s vukovarskim Vodovodom, a u okviru EU projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Vukovara.

– Riječ je o ukupno novih 330 kvadrata pod asfaltom, vrijednost radova u Ulici Milke Trnine je oko 85.000 kuna, a u Srijemskoj ulici 36.000 kuna – rekao je Goran Martinović, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Inače, prošle godine je za cestovnu infrastrukturu iz gradskog proračuna izdvojeno ukupno 15.000.000 kuna za obnovu 15 ulica, a istim tempom, najavljuju iz grada, nastavljaju i u 2017. godini.

– Osim ovih dviju u planu je sanacija još 13 ulica s naglaskom na prigradska naselja Sotin i Lipovaču, jer su ulice ondje u katastrofalnom stanju. Također 3.500.000 kuna planiramo izdvojiti za sanaciju nogostupa – najavio je Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskog gradonačelnika.

Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, pak, poručuju da će završetkom najavljenih projekata sanacije, uključujući i radove iz prošle godine, biti obnovljeno i uređeno ukupno 40 vukovarskih ulica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime