28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Obnovom vinkovačkog Doma zdravlja vrijednom 10 milijuna kuna uštedit će se 57 posto energije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovački Dom zdravlja, ujedno i najveći na prostoru Vukovarsko-srijemske županije dobit će novi izgled. Kroz natječaj otvoren u siječnju osigurano je bilo 380 milijuna kuna, no prijavljeno je 448 projekata u vrijednosti većoj od 800 milijuna kuna. Sredstva su dobili svi koji su imali adekvatnu dokumentaciju, među njima i zgrada Doma zdravlja napravljena davne 1857. godine. Za projekt je izdvojeno nešto više od 10 milijuna kuna, a s 5 milijuna kuna sufinanciran je sredstvima iz Europske unije.

Ovim projektom ušteđeno će biti 57 posto energije, a ta sredstva, prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Petra Kulića, usmjerit će se na druge potrebne aktivnosti i djelatnosti. Osim 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz projekta energetske učinkovitosti, Kulić očekuje i dodatna 2 milijuna kuna novca iz Fonda za poravnanje Ministarstva regionalnog razvoja.

”Osim izuzetno velike uštede energije, ova mjera je važna jer ostavlja sredstva u općinskim, gradskim i županijskim proračunima i ta sredstva se mogu koristiti za nešto što je potrebno građanima – uređenje vrtića, škola, komunalnu infrastrukturu”, naglasio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz ovaj natječaj potpisani su ugovori u vrijednosti 26 milijuna kuna, od čega 14 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U proteklih godinu dana u najistočnijoj županiji potpisano je 5 ugovora za projekte iz sustava zdravstva vrijednih 90 milijuna, sufinanciranih sredstvima iz fondova Europske unije.

Do kraja mjeseca, prema rečenom, trebao bi biti izabran izvođač radova, a uskoro će krenuti i sami radovi. Ova prigoda iskorištena je i za najavu nastavak ovog natječaja, koji je danas ponovno otvoren, a na raspolaganju je novih 1,11milijardi kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime