-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Od 23. do 25. travnja održat će se peta manifestarcija ”Od Đurđeva do Markova”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na konferenciji za medije kojoj su nazočili vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, tajnik Udruge ”Naši Borinci” i Predsjednica KK ”Eohippus” Marijana Ač Rapčan najavljena je manifestacija ”Od Đurđeva do Markova” koja se u organizaciji Udruge ”Naši Borinci”, a uz potporu Grada, održava već petu godinu od 23. do 25. travnja. Tako manifestacija koja oživljava davne običaje vezane za početak radova u polju, i sama postaje tradicijom.

Trodnevna manifestacija započinje blagoslovom konja, konjanika i konjskih zaprega na Đurđevo 23. travnja. Okupljanje konjanika je pred Župom Srca Isusovog na Lapovcima u 10 sati, a povorka će u 10:30 krenuti prema Bornicima gdje je za podne predviđena Sveta misa i blagoslov ispred kapele Uzašašća Gospodnjega. KUD Šumari zadužen je za kulturno-umjetnički program, a za 13 sati je predviđen ručak. Na blagdan sv. Marka, u srijedu, 25. travnja, ispred kapele služit će se sveta misa i blagosloviti polja.

Iz Udruge ”Naši Borinci” pozivaju sugrađane da dolaskom doprinesu očuvanju ovih običaja utjecanja Bogu u važnim životnim situacijama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime