-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Od danas na oprezu i školarci i vozači

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prvi dan škole, kao i svake godine, povod je i za nastavak policijskih kampanja usmjerenih na sigurnost učenika, prvenstveno onih najmlađih koji će po prvi puta postati samostalni sudionici cestovnog prometa. Kako je danas najavljeno na medijskoj konferenciji održanoj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj i ove godine kreće preventivna akcija Poštujte naše znakove, u okviru koje će policijski službenici pojačano djelovati na prilaznim ulicama, u školama će biti održana predavanja na temu sigurnosti u prometu, a djeci će biti podijeljeni i sigurnosni prsluci te reflektirajuće kabanice. Kabanice će u školama biti podijeljene poslije 15. rujan, najavljeno je.

No, uz pravilno ponašanje samih mališana, i roditelji su oni koji mogu pripomoći u boljoj sigurnosti svog djeteta u prometu. Osim primjerenog prijevoza do škole, policija savjetuje da svakako s prvašićima vježbaju put do škole uz dosljedno poštivanje prometnih propisa i bez požurivanja. Također, poželjno je i odijevanje djeteta u svjetliju i vozačima lakše uočljiviju odjeću, nošenje kabanice, a ne kišobrana, za vrijeme kiše te nošenje reflektirajućih traka ili stakalaca na školskoj torbi. I ovi savjeti, kao i ostale naveden aktivnosti dio su preventivne akcije Poštujte naše znakove.

“Nama je cilj da svi školarci dođu sigurno i na vrijeme u školu, da pratimo njihovo kretanje na putu do škole i natrag do kuće, ali ujedno pratimo i ponašanje vozača u blizini škola”, istaknuo je Boris Klinec, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu. Da kampanja “Poštujte naše znakove” ima učinka, svjedoči i činjenica da protekle godine na području VSŽ nije zabilježeno niti jedno stradavanje učenika pri odlasku ili dolasku iz škole.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske ovom su prigodom ponovno poslali apel vozačima, da u blizini škola voze s pojačanim oprezom te minimalnom brzinom, kako bi se izbjegle tragedije jer, upozorili su još jednom, trebat će vremena da djeca bez životnog i prometnog iskustva shvate opasnosti koje im prijete u prometu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime