29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Od iduće školske godine u novoj školi i u jednosmjenskoj nastavi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Za 232 učenika OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima dolaze ljepši dani. Škola trenutačno radi u otežanim uvjetima koji su daleko od pedagoškog standarda,ali kako se radovi na rekonstrukciji i dogradnji škole približavaju kraju, razumijevanja imaju svi, jer konačno će imati školu po mjeri i učenika i nastavnika. Rekonstrukcija i dogradnja škole i izgradnja školske dvorane OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima započela je nakon usvajanja projektnog zadatka 2007.g.

Zbog kompleksnosti samog projekta i nedostatka sredstava radovi se provode po etapama. One uključuju dogradnju nove zgrade,rekonstrukciju postojećih objekata,uređenje sportskih borilišta te izgradnju sportske dvorane.

Trenutačno su u tijeku radovi na dogradnji nove zgrade, koji bi trebali završiti do kraja godine. Za nekoliko dana bit će raspisan i natječaj za opremu i namještaj za dograđeni dio.

Vrijednost ukupne investicije je 27 i pol milijuna kuna, a do sada je realizirano odnosno uloženo sredstava u iznosu od 10 milijuna i tristo tisuća kuna, prema riječima gradonačelnika Bosančića u ovoj godini je osigurano 4 milijuna kuna u proračunu za ovu školu.

Kako su radovi u tijeku, došlo je i do promjene u organiziji rada škole. Naime, trenutačno je škola ostala bez jednog krila, u kojem je bilo pet učionica opće namjene, knjižnica,arhiva,spremište za fiziku te spremište za pomoćno osoblje. A plan je da se već od iduće školske godine nastava odvija u novoizgrađenoj zgradi. I to u jednoj smjeni. Tako bi škola Nikole Tesle bila prva osnovna škola u Vinkovcima koja provodi jednosmjensku nastavu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime