21 C
Vinkovci
Petak, 12 kolovoza, 2022

Od sutra nastava u vinkovačkim srednjim i višim razredima osnovnih škola online

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Županijski stožer civilne zaštite danas je sazvao izvanrednu konferenciju za medije povodom povećanog broja novooboljelih osoba u Vinkovcima u protekla dva dana. Nakon što je u našoj županiji jučer zabilježeno dvadeset troje novooboljelih, od toga 17 u Vinkovcima i danas imamo 19 novooboljelih, od čega također 17 u Vinkovcima. U Stožeru su odlučili sazvati konferenciju na kojoj su medijima predstavili nove odluke, a koje se prije svega odnose na osnovne i srednje škole.

Načelnik Stožera Zdravko Kelić  potvrdio je da je povećan broj novooboljelih posljedica krizmi i pričesti koje su prošlog vikenda održane u nekoliko vinkovačkih župa.

Dodao je da će sutra Stožer na svojoj redovnoj sjednici raspravljati o dodatnim mjerama, pratit će se situacija i na temelju toga donositi odluke.

“Današnje odluke su donesene s ciljem stabilizacije stanja, a tiču se prije svega grada Vinkovaca”, poručio je Kelić.

“Iz epidemioloških nalaza vidljivo je da se radi o mlađoj populaciji i iz tog smo razloga morali reagirati i donijeti određene odluke. Dakle, od ponedjeljka nastava će se za učenike vinkovačkih srednjih škola i učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola održavati online i to u periodu od 14 dana. Učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju normalno u svojim učionicama, iako i tu ima iznimaka kao recimo u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića gdje će učenici četvrtih razreda nastavu također pohađati online, a iz razloga što u toj školi bilježe veći broj zaraženih. Online nastavu će pratiti i učenici koji u školu idu po posebnom programu”, istaknula je pročelnica Mustapić Karlić.

Gradonačelnik je naglasio da su mjere trenutno ovakve no da su i podložne izmjenama, jer se stanje prati svakodnevno.

“Kroz razgovore sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i Stožerom civilne zaštite uvidjeli smo da većina zaraženih dolazi upravo s krizmi i pričesti koje su se događale u mjesnim odborima Stjepan Radić, Mirkovci i Mala Bosna, te smo došli do zaključka da bi u ovom trenutku bilo najbolje smanjiti mogućnost širenja zaraze. Pratit ćemo situaciju svakodnevno i na temelju trenutnog stanja donositi nove odluke, vjerujem da je ovo mjera koja će doprinijeti da se zaraza ne širi dalje”, zaključio je gradonačelnik.

Napomenuo je i da će na ovaj način učenici od prvog do četvrtog razreda imati više prostora u školama, da će škole lakše moći smanjiti mogućnost kontakta na hodnicima i među razredima, te da će tako učenici biti sigurniji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime